Välj en sida

Bagiska veckan pågick den 21-27 augusti 2017.  Syftet var att lyfta de Globala målen lokalt. Över 3000 personer besökte något av de 50 evenemang som vi eller någon av våra samarbetspartners arrangerade. Ovan kan du se ett bildspel från veckan. Sätt gärna på ljudet i videospelaren för bästa upplevelse.

Vi på Bagarmossens Folkets hus vill tacka alla arrangörer, besökare och våra samarbetspartners för den här gången. Vi hoppas att alla inblandade och du som läser detta ska få inspiration att fortsätta arbeta för att lyfta de Globala målen och vad vi kan göra lokalt för att uppfylla några utav dom.

Läs mer om de Globala målen här och kontakta gärna Bagarmossens Folkets hus om du vill arrangera ett möte, ett seminarium, en festlighet, en danskurs, en workshop eller någon annan aktivitet framöver.

Nedan kan du hitta och läsa mer om de 50 evenemang som genomfördes under Bagiska veckan.

 

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Jordverkstad! | Kom och lär dig att bygga och förvalta jord

27 augusti, 2017 kl 10:30 - 14:30

200kr

Kom och lär dig att bygga och förvalta jord på bästa sätt till dina odlingar inne och ute. Vi går igenom 18-dagarskompost och hur en enkelt kan kompostera hemma i lägenheten med effektiva mikroorganismer, biokol, hur en höstförbereder odlingsbäddar, en del marklära och jordekologi. Passet är uppdelat i ca 1,5 timmes teori och sedan går vi ut och praktiserar det vi nyss har lärt oss. Vi bygger jorden på en ny odlingsbädd i en stadsträdgård i närheten.

Teoretiska delen leds av Sanya Falkenstrand som är urban självhushållningspedagog och driver Anima Mundi, http://www.animamundi.se. Hon certifierade sig som permakulturdesigner år 2008 och har gått relaterade kurser inom ämnet som tex aquaponics (Growing Power, USA), biodynamisk biodling (Schneider), lerbygge, marklära och trädgårdsbiologi. Hon har dagligen praktiserat självhushållning i 10 år och har tidigare även vart aktiv inom omställnings- och klimatrörelsen.

Praktiska delen leds av Erik Kropf, Certifierad Permakulturdesigner och odlingspedagog. Erik har senaste året under ett antal kurstillfällen tillsammans med deltagarna börjat bygga upp ”Nyttolunden”, som han kallar trädgården utanför Bagarmossens Resilience Centre, där vi nu ska få vara med och vidareutveckla platsen.

 

Anmälan

Anmäl dig till kursen här:
https://bagiskaveckan.se/anmalan

PRIS
Kursen kostar 200 kr och kan betalas på plats

Läs mer om ★★ Bagiska veckan★★ som detta event är en del av: bagiskaveckan.se

Detaljer

Datum:
27 augusti, 2017
Tid:
10:30 - 14:30
Pris:
200kr
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, , , ,

Plats

Bagarmossen Resilience Centre
Lillåvägen 61
Stockholm, 128 45 Sweden

Annan

Boka din plats här:
https://bagiskaveckan.se/anmalan
Facebookevent
https://www.facebook.com/events/187656391766736/
Koppling Globala mål
Hälsa och välbefinnande, Hållbara städer och samhällen, Hållbar konsumtion och produktion, Bekämpa klimatförändringen, Ekostystem och biologisk mångfald
Share This