Bagiska veckan pågick den 21-27 augusti 2017.  Syftet var att lyfta de Globala målen lokalt. Över 3000 personer besökte något av de 50 evenemang som vi eller någon av våra samarbetspartners arrangerade. Ovan kan du se ett bildspel från veckan. Sätt gärna på ljudet i videospelaren för bästa upplevelse.

Vi på Bagarmossens Folkets hus vill tacka alla arrangörer, besökare och våra samarbetspartners för den här gången. Vi hoppas att alla inblandade och du som läser detta ska få inspiration att fortsätta arbeta för att lyfta de Globala målen och vad vi kan göra lokalt för att uppfylla några utav dom.

Läs mer om de Globala målen här och kontakta gärna Bagarmossens Folkets hus om du vill arrangera ett möte, ett seminarium, en festlighet, en danskurs, en workshop eller någon annan aktivitet framöver.

Nedan kan du hitta och läsa mer om de 50 evenemang som genomfördes under Bagiska veckan.

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Bli en Klimatinspiratör! – Workshop Tisdag

22 augusti, 2017kl13:00 - 16:00

Gratis

Kl 13-16, Lilla salen, Folkets hus
Bli en Klimatinspiratör! – Workshop

Vill du bli en klimatinspiratör?
Vill du prata med människor om den globala uppvärmningen och vad vi kan göra åt saken? Vill du inspirera andra att engagera sig för en hållbar omställning – i det lilla och i det stora? Du behöver inte vara expert för att påverka. Du behöver inte ha alla fakta för att visa vägen. Det viktigaste är ditt engagemang.

Vi vill med den här workshopen erbjuda dig några verktyg för att beröra och skapa diskussion. Materialet och arbetssättet kan användas i träffar med goda vänner eller tjocka släkten, i ett föredrag på ortens bibliotek, på arbetsplatsen, eller i en studiecirkel.

Vi går igenom grunderna i klimatvetenskapen och klimatpolitiken. Vi prövar hur vi kan stimulera till samtal och reflektioner. Vi talar om hur vi kan öka människors handlingskraft genom att visa att ett klimatsmart samhälle är möjligt.

Om utbildningen
Klimatinspiratörsutbildningen har tagits fram av föreningen Klimataktion i samarbete med ABF. Klimataktion ingår tillsammans med ett 70 tal svenska organisationer i nätverket KlimatSverige, som i sin tur tagit initiativ till lokala Klimatvalsgrupper i stadsdelar och kommuner runt omkring i Sverige. Klimatvalet Skarpnäck och övriga klimatvalsgrupperna kommer arbeta med lokala omställningsfrågor och många kommer också delta på Klimatriksdagen i maj nästa år och försöka påverka politiker inför valet i september 2018.

Arrangör: Klimatvalet Skarpnäck, en del av nätverket KlimatSverige
Kursledare: Inger Björk

Anmälan görs till kursledaren Inger Björk på inger.bjork@hotmail.com.

OBS! För dig som inte kan vara med på detta event så kommer samma workshop hållas på onsdagen den 23 augusti kl 18-21 på samma plats. Anmäl intresse för detta event här:
https://www.facebook.com/events/480626912287939/

Läs mer om Bagiska veckan som detta event är en del av här:
https://www.facebook.com/events/1498256440196755/

Detaljer

Datum:
22 augusti, 2017
Tid:
13:00 - 16:00
Pris:
Gratis
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, ,

Plats

Bagarmossens Folkets Hus
Lillåvägen 44 12845