Bagiska veckan pågick den 21-27 augusti 2017.  Syftet var att lyfta de Globala målen lokalt. Över 3000 personer besökte något av de 50 evenemang som vi eller någon av våra samarbetspartners arrangerade. Ovan kan du se ett bildspel från veckan. Sätt gärna på ljudet i videospelaren för bästa upplevelse.

Vi på Bagarmossens Folkets hus vill tacka alla arrangörer, besökare och våra samarbetspartners för den här gången. Vi hoppas att alla inblandade och du som läser detta ska få inspiration att fortsätta arbeta för att lyfta de Globala målen och vad vi kan göra lokalt för att uppfylla några utav dom.

Läs mer om de Globala målen här och kontakta gärna Bagarmossens Folkets hus om du vill arrangera ett möte, ett seminarium, en festlighet, en danskurs, en workshop eller någon annan aktivitet framöver.

Nedan kan du hitta och läsa mer om de 50 evenemang som genomfördes under Bagiska veckan.

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Bin Appetit fotografier på dumpstrad mat av Ilar Gunilla Persson

21 augusti, 2017kl12:00 - 27 augusti, 2017kl16:00

Gratis

Varje svensk slänger uppskattningsvis 100 kilo mat per år.
Både miljön och hushållskassan tar stryk av det enorma matslöseriet. Maten som kastas ger ett utsläpp på 1,9 miljoner ton koldioxid. Det är lika mycket som 700 000 bensindrivna bilar släpper ut.

Några som utnyttjar vårt avfall för egen “vinning” är de så kallade freganerna. En fregan väljer att stå utanför vad de ser som det kapitalistiska miljöförstörande samhället genom att ta till vara på resterna, vårt avfall. En radikal form av återvinning och återanvändning helt enkelt. Det är för dem ett politiskt ställningstagande, en aktiv handling mot vårt konsumtionssamhälle.

I Sverige ges det ut ca en kokbok per dag, det gör oss till världsetta på antal kokböcker per innevånare och ändå lagar vi allt mindre mat i hemmet, kokböckerna har blivit ett substitut till matlagning.

Jag har tillsammans med en grupp freganer i Göteborg utövat så kallad dumpster diving det vill säga grävt i butikers soptunnor efter mat. Det som hittats i soptunnorna, mest grönsaker, frukt, matvaror med trasiga förpackningar och kort bäst-före-datum, av dessa råvaror har några kockar anlitats för att tilllaga dessa maträtter. Dumpster Food på kokboksmanér.

Bilderna visas i samband med Bagiska Veckan på Folkets Hus i Bagarmossen.

Läs mer om ★★ Bagiska veckan★★ som detta event är en del av: https://www.facebook.com/events/1498256440196755/

Detaljer

Börjar:
21 augusti, 2017kl12:00
Slutar:
27 augusti, 2017kl16:00
Pris:
Gratis
Evenemang Kategorier:
,
Evenemang Taggar:
, , , ,

Plats

Bagarmossens Folkets Hus
Lillåvägen 44 12845